تغذیه مادر برای درمان زردی نوزاد

      دیدگاه‌ها برای تغذیه مادر برای درمان زردی نوزاد بسته هستند

تغذیه مادر برای درمان زردی نوزاد تازه متولد شده

از روش تغذیه مادر برای درمان زردی نوزاد چنانچه زردی نوزاد خفیف بوده (کمتر از 10 بیلی روبین باشد) و

خیلی بالا نباشد میتوان استفاده کرد. البته گفتنی است این روش درمان فقط وقتی امکان پذیر است که زردی نوزاد یا عدد بیلی روبین خون نوزاد کمتر از 9 میلی گرم بر دسی لیتر باشد.

لازم به ذکر است این روش درمانی سرعت و اثر بسیار پایینی دارد و لذا ریسک آن به دلیل پایین بودن سرعت

درمان زردی نوزاد کم است. قابل توجه اینکه هیچ چیزی به اندازه استفاده از دستگاه برای زردی اثر گذار نیست

ولی با این حال رعایت یک سری نکات تغذیه ای مادر میتواند در درمان زردی مفید باشد.

چه مواد غذایی مادر باید مصرف کند؟

جهت کاهش و رفع زردی نوزاد مادر باید مصرف غذاهای گرم را برای یک دوره زمانی کنار گذاشته و در مقابل استفاده از غذاهای سرد را افزایش دهد.

غذاهای گرم که مادر نباید مصرف کند عبارتند از:

کاچی، گوشت بوقلمون، بادام زمینی، بادام کوهی، توت، کنجد، گلاب، بادمجان، پرتقال، پسته، آبگوشت،

عسل و تخم مرغ

اما غذاهای سرد که بهتر است مادر آنها را مصرف کند عبارتند از:

انار ترش، چای، لیمو شیرین، لیمو ترش، ماهی، هندوانه، دوغ، شیربز، ماست، فرنی، شیر برنج، کشک،

بادمجان، موز، عدس، کاسنی

مادران شیرده چه بخورند؟

ابتلا به زردی نوزاد بستگی زیادی به نوع تغذیه مادر دارد. غذایی كه مادر از آن تغذیه می‌كند، به‌ طور مستقیم

در شیر او ترشح می‌شود و نوزاد از شیری كه حاوی انواع و اقسام مواد است استفاده می‌كند. به طور کلی

هرچه مادر غذای دیر هضم‌تر همچون كله‌ پاچه یا موادی همچون بادمجان استفاده كند، باعث بروز زردی بیشتر در نوزاد می‌شود.

مادران زیادی هستند که پس از زایمان به دلیل اینكه قدرت بدنیشان ازدست رفته و ضعیف شده اند از پر انرژی

و گرم و همچنین غذاهای دیرهضم استفاده می‌كنند که مصرف این نوع غذاها قطعا روی كیفیت شیری كه مادر

قرار است به نوزادش بدهد، تاثیر خواهد گذاشت. استفاده از مواد زود هضم در این مقطع میتواند در درمان زردی نوزاد موثر باشد.

غذای مادر برای درمان زردی نوزاد

برخی از محققین معتقدند تغذیه مادر برای زردی نوزاد نقشی ندارد، ولی برخی دیگر معتقدند تغذیه مادر در

جلوگیری از زردی نوزاد موثر است و غذا‌های گرم، ادویه جات و دارو‌های شیمیایی منجر به زردی نوزادان

می‌شود. تغذیه خوب و مناسب مادر با رعایت رژیم های مناسب غذایی روی زردی نوزاد نه تنها ضرری ندارد بلکه می‌تواند روی سلامت مادر و نوزاد نیز اثر مثبت داشته باشد.

تغذیه مادر نقشی در زردی ندارد مگر اینکه نوزاد و مادر از نظر گروه خونی با هم ناسازگاری داشته باشند که در

این صورت باید منتظر وقوع زردی در نوزاد بود. برخی عقیده دارند که خوراکی و تغذیه مادر در کاهش و افزایش

زردی کودک تاثیر چندانی ندارد ولی در مقابل برخی دیگر بر این باورند که تغذیه مادر در ایجاد زردی نوزاد تاثیر دارد.

نقش تغذیه مادر برای درمان زردی نوزاد در زمان شیردهی

غذایی که مادر از آن استفاده می‌کند، به‌طور مستقیم در شیر او ترشح میشود و نوزاد از شیری که حاوی انواع

و اقسام مواد است، استفاده می‌کند. در صورتی که نوزادی مبتلا به زردی است به مادر توصیه میشود اقدامات

زیر را انجام دهد تا نوزاد سریع‌تر بهبود یابد:

1- پرهیز از مصرف غذاهای دیر هضم همچون کله‌پاچه یا موادی همچون بادمجان که باعث بروز زردی بیشتر در

نوزاد می‌شود.

2- در صورتی‌ که پیاز و سیر به شکل خام استفاده شود، سبب بروز زردی می‌شود اما اگر پخته شود، مشکلی

ایجاد نمی‌کند.

3- پرهیز از مصرف غذاهای گرم و مصرف خوراکی‌های خنکی برای مثال خوردن آب انار و درمان زردی نوزاد

توصیه میگردد

4- پرهیز از مصرف ادویه جات به خصوص ادویه‌های تند مثل فلفل، زیرا التهاب یا تخریب سلول‌های کبدی را

همراه دارد.

5- پرهیز از مصرف داروهای شیمیایی در حد امکان

6- استفاده از عرقیجات و جوشانده های گیاهی خنک زیر نظر متخصص

7- شیر دهی مکرر و منظم

آیا میوه‌های زرد رنگ باعث زردی نوزاد می‌شود؟

مصرف میوه‌های زرد در دوران بارداری و شیردهی سبب زردی نمی‌شود ولی نوعی زردی خاص در سنین بالاتر

در بچه‌ها مشاهده می‌شود که گاهی بر اثر خوردن میوه‌های رنگی همچون نارنگی یا هویج ایجاد میشود.

علت بروز این زردی مصرف بیش از حد این خوراکیهاست که باعث میشوند رنگدانه‌های‌شان روی پوست باقی

بماند و پوست را به رنگ زرد در بیاورد ولی سفیدی چشم آن‌ها سفید است و زرد نمی‌شود.

 

 

درمان زردی نوزادان