تاثیر نور دستگاه زردی بر چشم نوزاد

قطعا برای درمان نوزادی که یرقان دارد و شدت آن هم بالاست باید از تجهیزات درمانی استفاده کرد اما این سوال مطرح است که تاثیر نور دستگاه زردی بر چشم نوزاد خطر داشته و یا عوارض بدی دارد؟ آیا کنار رفتن چشم بند نوزاد میتواند باعث آسیب دیدگی چشم کودک گردد؟ آیا دستگاه فتوتراپی پوست نوزاد را میسوزاند؟ در این صورت باید چه کاری برای رفع خطرات آن انجام دهیم؟ برای جواب به این سوال باید ابتدا توضیح دهیم که جدا از انواع بیمارستانی و خانگی، دو نوع تجهیزات درمانی وجود دارد که عبارتند:

  • فلورسنت FLUORESCENT
  • ال ای دی LED

در مدل فلورسنت، منبع تابش نور یک نوع لامپ شبیه مهتابی است. این لامپها ضمن اینکه موقع روشن بودن حرارت زیادی تولید میکنند اشعه یو وی (فرابنفش) نیز تولید میکنند. نور اشعه فرابنفش فتوتراپی بر پوست و چشم نوزاد تاثیر گذار بوده و برای آن مضر است لذا ضرورت دارد هنگام استفاده از این نوع تجهیزات حتما از چشم بند نوزاد استفاده گردد تا تاثیر نور دستگاه زردی بر چشم نوزاد به حداقل برسد. کنار رفتن چشم بند نوزاد در این حالت میتواند باعث ایجاد عوارض دستگاه فتوتراپی برای چشم شده و به بینایی کودک آسیب وارد کند. البته امروزه این تجهیزات به تدریج از چرخه درمانی در حال خروج هستند.

تاثیر نور دستگاه زردی بر چشم نوزاد

در دستگاههای فتوتراپی نوع دوم، منبع تابش نور لامپ ال ای دی است. این لامپها بر خلاف نوع فلورسنت اشعه فرابنفش تولید نمیکنند و هیچگونه تاثیر بد برای پوست ندارند ولی برعکس شدت اشعه نور در این نوع بسیار بالاست و تابش مستقیم آن به چشم میتواند بر آن تاثیر گذاشته و آسیب برساند و لذا بستن چشم کودک برای رفع زردی ضروریست. مدت زمان درمان در این مدل به مراتب کمتر از نوع فلورسنت میباشد و کودک سریعتر بهبود میابد.

تاثیر نور دستگاه زردی بر چشم نوزاد هنگام فتوتراپی

اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و همچنین نحوه طراحی مدرن، انواع دستگاه زردی ال ای دی بدون چشم بند وارد بازار شده اند که به چشم بدون اینکه چشم بند روی آن قرار گرفته باشد آسیبی نمیزنند. در این تجهیزات، بدن بدون لباس نوزاد ( البته با پوشک ) داخل دستگاه رفته ولی سر کودک بیرون از آن قرار میگیرد در نتیجه تابش نور به طور مستقیم به چشم بچه نمیتابد و تاثیر خطرناکی برای نوزاد ندارد و در نتیجه ضرورت استفاده از چشمبند در آن منتفی است.

نحوه طراحی این دستگاهها به گونه ایست که اگر چه سر کودک بیرون از آن قرار دارد ولی حاشیه نور به صورتش برخورد میکند و بیماری وی را در کمترین زمان ممکن درمان مینماید. شیر دادن به نوزاد در این مدل تجهیزات در حین عملیات درمان یرقان بدون هیچگونه مشکلی انجام میشود و خللی در روند درمان ایجاد نمینماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *