نحوه قرار دادن نوزاد در دستگاه فتوتراپی

چنانچه نحوه قرار دادن نوزاد در دستگاه فتوتراپی به طور صحیح و مطابق دستورالعمل باشد زردی در نوزاد در کمترین زمان ممکن درمان میگردد.

بعد از اینکه والدین محترم با آزمایش خون کودک و به توصیه پزشک مجبور به فتوتراپی شدند میتوانند جهت دریافت مشاوره های لازم درمانی و نحوه استفاده از آن با کارشناسان ما تماس بگیرند. بعد از تماس شما، تجهیزات مربوطه به محلی که فرزند شما آنجا قرار دارد انتقال داده می شود.

سپس کارشناسان شرکت نحوه قرار دادن نوزاد در دستگاه فتوتراپی خانگی و به طور کلی نحوه کار با آن را به شما آموزش میدهند. عدم آموزش میتواند باعث بیقراری نوزاد زیر دستگاه فتوتراپی گشته و درمانش را به تاخیر بیاندازد.

نکات مهم نحوه قرار دادن نوزاد در دستگاه فتوتراپی نی نی سالم

پس از استفاده از فتوتراپی طی مدت زمان توصیه شده، میتوان جهت اطمینان از بهبودی کامل بچه از وی مجددا آزمایش خون گرفت. اگر سطح بیلی روبین به اندازه کافی پایین آمده باشد درمان تمام خواهد شد. ضمنا فیلم آموزشی برای آشنایی بیشتر شما ارائه گردیده است که مادران عزیز و والدین محترم را به دیدن آن توصیه می نماییم.

  • دمای اتاق نوزاد باید حدود 28 درجه سانتی گراد مطابق با دماسنج باشد.
  • کلیه لباسهای کودک را از تنش بیرون آورده و کودکتان را کاملا لخت کنید. توجه داشته باشید که حتما پوشک بر تنش داشته باشد.
  • پوششی مناسب مثل چشم بند را روی چشم فرزند خود قرار دهید. بعضی از انواع مدلهای پیشرفته که منبع تابش ال ای دی دارند نیازی به استفاده از چشم بند ندارند.
  • برای حصول اطمینان از نحوه قرار دادن نوزاد در دستگاه فتوتراپی به طور صحیح، موقعیت کودک را هر ۲ ساعت تغییر دهید. این کار باعث می شود تا همه قسمت های پوست بچه تحت تابش نور باشد و درنتیجه بیلی روبین با سرعت بیشتری کاهش پیدا کند. گفتنی است مدل سه بعدی به علت تابش نور از سه جهت نیازی به جابجایی بچه ندارد.
  • هر 2 ساعت یکبار فرزند خود را بیرون آورده و به مدت یک ساعت فرصت دارید رسیدگیهای لازم از جمله تعویض پوشک و شیر دادن به نوزاد زیر دستگاه زردی (به نحوه صحیح شیر دهی مطابق دستورالعمل توجه کنید) به میزان کافی را انجام دهید.

بیقراری نوزاد در دستگاه فتوتراپی و نحوه قرار دادن به طور صحیح

در عمده تجهیزات فتوتراپی که از لامپهای فلورسنت استفاده میکنند حتما باید چشمبند روی چشم بچه قرار گیرد تا آسیبی وارد نگردد که این مضوع میتواند باعث بیقراری نوزاد زیر دستگاه فتوتراپی شود. البته در دستگاههای مدرن شرکت نی نی سالم این مسئله به طور کامل مرتفع گردیده است چرا که طراحی تجهیزات و همچنین نحوه قرار دادن نوزاد در دستگاه فتوتراپی مدلهای تولیدی این مرکز به گونه ایست که دیگر نیازی به بستن چشم نیست و کودک با آرامش کامل درون آن قرار گرفته و درمان میگردد.

یکی از سوالاتی که در ذهن ایجاد میشود این است که نوزاد چند ساعت باید در دستگاه زردی بماند که باید گفت به طور کلی در انواع تجهیزات متعارف فتوتراپی کودک به مدت 2 ساعت داخل دستگاه و یک ساعت بیرون از آن قرار بگیرد و این روند در طول مدت درمان رعایت گردد. به عبارت دیگر شرایط نگهداری نوزاد باید به گونه ای باشد تا پس از اینکه بچه 2 ساعت داخل دستگاه قرار گرفت به مدت یک ساعت نیز بیرون از آن بوده تا ضمن دادن استراحت، تعویض پوشک انجام شده و شیر دهی و تغذیه کودک به طور کامل انجام گیرد.

 استفاده از تجهیزات فوتوتراپی درمان زردی

در این وسایل منبع تابش نور به عنوان قلب آن عمل میکند و میزان تابش و شدت نور و طول موج نور ساطع شده در زمان مشخص و معین و همچنین نوع منبع تابش نور که میتواند فلورسنت و یا ال ای دی LED باشد در نحوه عملکرد دستگاه فتوتراپی موثر است. همچنین نحوه قرار دادن نوزاد به طور صحیح نیز میتواند مدت زمان درمان را به طور محسوسی کاهش دهد.

نحوه قرار دادن نوزاد در دستگاه فتوتراپی

در حالت کلی دستگاههای فتوتراپی با منبع نور ال ای دی با داشتن شرایط استاندارد میتواند بهترین عملکرد را جهت درمان زردی نوزادان داشته باشد. ضمنا این تجهیزات هر نوعی که باشند وقتی کیفیت درمانی بالایی خواهند داشت که نحوه قرار دادن نوزاد در دستگاه فتوتراپی به طور اصولی و صحیح رعایت گردد ضمن اینکه تنظیمات آن نیز باید به درستی آموزش داده شده و انجام شود.

مدت زمان استفاده از دستگاه فتوتراپی نیز بستگی به شدت بیماری و همچنین نوع و نحوه کاربرد تجهیزات دارد. قطعا دستگاههای با کیفیت تر زمان کمتری برای بهبودی نیاز دارند اما بهتر است که بیشتر از سه روز یا 72 ساعت از آن استفاده نشود. البته اگر تجهیزات مورد نظر از نوع مرغوب بوده و به خصوص لامپ آنها از نوع ال ای دی باشد به دادن زمانهای بیشتر از 72 ساعت اصلا نیازی نخواهد بود و کودک در این فاصله به شرط اینکه مطابق نحوه صحیح دستورالعمل های مربوطه داخل دستگاه قرار گیرد کاملا بهبود خواهد یافت.

استفاده از لامپ مهتابی

گاها اتفاق افتاده است بعضی از والدین خودسرانه از مهتابی برای زردی نوزاد خود استفاده میکنند و مشوق آنها نیز پدربزرگها و مادربزرگها هستند. این والدین فقط به ظاهر لامپهای مهتابی نگاه میکنند و هیچ توجهی به نحوه طول موج ساطع شده از آنها ندارند. این عزیزان بدون توجه و رعایت اصول پزشکی کودک خود را زیر نور مهتابی قرار میدهند به این امید که بیماری فرزندشان خوب شود.

به این خانواده های عزیز موکدا توصیه میشود که این کار را انجام ندهند چون نحوه درمان با این روش به هیچ عنوان پایه علمی نداشته و نتیجه آن علاوه بر افزایش درجه زردی، سوختگی و آسیب دیدگی پوست فرزند دلبندشان بوده و شرایط را برای درمان استاندارد وخیم تر مینماید چرا که نور ساطع شده از مهتابی دارای اشعه فرابنفش میباشد که به شدت با دادن اشعه یو وی اثر سو بر پوست ایجاد میکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *